O blogu

Libertarijanske ideje individualnih sloboda, privatnog vlasništva i slobodnog tržišta zasigurno su najljepše i najnaprednije ideje što ih je čovječanstvo iznjedrilo i predstavljaju temelj civilizacijskog i gospodarskog napretka. Nažalost, dominantna ekonomska misao današnjice je zastranila i izgubila se u vodama kolektivizma, beskorisnih modela s agregatnim krivuljama, političkih preraspodjela tuđeg novca, prekomjerne regulacije i neuspješnim pokušajima predikcije gospodarskih trendova, pa s punim pravom valja postaviti slijedeće pitanje: a gdje je tu čovjek?

A upravo je taj mali čovjek, pojedinac, i njegovo svrhovito djelovanje u samom središtu jednog drugačijeg pogleda na događaje oko nas: Austrijske škole ekonomije. Metodološki subjektivizam i individualizam, te proučavanje tržišta kao vremenskog procesa pružaju izvanredan temelj za razumijevanje ekonomskih procesa.

Ovaj blog predstavlja skromni doprinos autora širenju svjetla slobodarskih ideja u kolektivističkom mraku koji nas okružuje.


One response to “O blogu

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: